Home


About us


Films
CIRCLES
CLIP
BESA
THE WOMAN WITH A BROKEN NOSE
THE LIFE AND DEATH OF PORNO GANG
THE TRAP
ABSOLUTE HUNDRED


Commercials


Contact


"Circles" premiered last night in FEST
23. February 2013.
Serbian premiere of "Circles" directed by Srdan Golubovic was held last night with great success in "Sava Center" in the main program of the 41 Fest.
Beogradska publika odlično je primila ovu ozbiljnu i kvalitetnu dramu, isto kao i gledaoci i članovi žirija u Americi, na svetskoj premijeri na Sandensu i u Nemačkoj, na festivalu u Berlinu.

Dugim i snažnim aplauzom pozdravljeni su autor i mnogobrojna ekipa "Krugova" koja se poklonila posle projekcije.

Upečatljive uloge ostvarili su Aleksandar Berček, Nebojša Glogovac, Leon Lučev, Nikola Rakočević, Hristina Popović, Vuk Kostić i drugi.

Scenario su napisali Srđan Koljević i Melina Pota Koljević, inspirisani sudbinom mladog vojnika Srđana Aleksića koji je 1993. godine životom platio za svoj moralni podvig.

Reditelj Golubović obratio se publici i javno izrazio zahvalnost Srđanovom ocu Radetu Aleksiću koji je prisustvovao premijeri. Gledaoci su uzvratili aplauzom, cela sala je ustala a na mnogim licima videle su se suze.

Film postavlja pitanje da li je herojsko delo uzaludna žrtva ili kao kamen bačen u vodu proizvodi krugove koji se šire kroz vreme i prostor podstičući nas da činimo nova dobra dela.

Savremena priča prati paralelne događaje u Beogradu, Nemačkoj i Trebinju. Snimljena je u koprodukciji više evropskih zemaljaa, a glavni producent je beogradski "Baš Čelik".
 
copyright © 2013 bascelik.net