Početna


O nama


Filmovi
KRUGOVI
KLIP
BESA
ŽENA SA SLOMLJENIM NOSEM
ŽIVOT I SMRT PORNO BANDE
KLOPKA
APSOLUTNIH STO


Reklame


Kontakt


"Krugovi" sinoć premijerno na FEST-u
23. Februar 2013. godine
Srpska premijera filma "Krugovi" reditelja Srdana Golubovića održana je sinoć sa velikim uspehom u "Sava centru" u glavnom programu 41. Festa.
Beogradska publika odlično je primila ovu ozbiljnu i kvalitetnu dramu, isto kao i gledaoci i članovi žirija u Americi, na svetskoj premijeri na Sandensu i u Nemačkoj, na festivalu u Berlinu.

Dugim i snažnim aplauzom pozdravljeni su autor i mnogobrojna ekipa "Krugova" koja se poklonila posle projekcije.

Upečatljive uloge ostvarili su Aleksandar Berček, Nebojša Glogovac, Leon Lučev, Nikola Rakočević, Hristina Popović, Vuk Kostić i drugi.

Scenario su napisali Srđan Koljević i Melina Pota Koljević, inspirisani sudbinom mladog vojnika Srđana Aleksića koji je 1993. godine životom platio za svoj moralni podvig.

Reditelj Golubović obratio se publici i javno izrazio zahvalnost Srđanovom ocu Radetu Aleksiću koji je prisustvovao premijeri. Gledaoci su uzvratili aplauzom, cela sala je ustala a na mnogim licima videle su se suze.

Film postavlja pitanje da li je herojsko delo uzaludna žrtva ili kao kamen bačen u vodu proizvodi krugove koji se šire kroz vreme i prostor podstičući nas da činimo nova dobra dela.

Savremena priča prati paralelne događaje u Beogradu, Nemačkoj i Trebinju. Snimljena je u koprodukciji više evropskih zemaljaa, a glavni producent je beogradski "Baš Čelik".
 
copyright © 2013 bascelik.net